Ягоди проти інфаркту – чорниці

Ягоди проти інфаркту - чорниці

Ягоди проти інфаркту – чорниці

Вживання жінками полуниць і чорниці щонайменше тричі на тиждень істотно зменшує ризик появи інфаркту. Ці ягоди містять у собі високий рівень сполучень, котрі сприяють поліпшенню серцево-судинних функцій. Дослідження про це опубліковане в Circulation – журналі «Американської асоціації серця».

Зокрема, йдеться про так звані антосіаніни (anthocyanins), котрі можуть розширювати артерії, тим самим поліпшуючи процес кровообігу.

Науковці Гарвардської школи суспільного здоров’я разом із британськими колегами дослідили дані майже 94 тисячі жінок, віком від 25 до 42 років, і спостерігали за їхньою дієтою протягом 18 років. За цей період зафіксували 405 інфарктів.

У жінок, які вживали тричі і більше разів на тиждень полуниці та чорниці, майже на третину зменшився ризик інфаркту у порівнянні з тими, котрі їли ці ягоди раз на місяць. При цьому серцево-судинна система у жінок не поліпшувалася, якщо вони використовували у своїй діеті інші овочі та фрукти. Натомість регулярна присутність полуниць і чорниць давала принципово позитивний ефект.

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.Обов'язкові поля позначені *

*