Передтренувальний раціон

Австралійський спортивний інститут випустив рекомендації по харчуванню. На думку вчених, перед тренуваннями слід споживати молочні продукти. Це знизить ризик переломів кісток. Отже, молочні продукти варто з’їсти приблизно за дві години до тренування, щоб попередити можливу втрату кальцію через фізичні навантаження.

Люди, що займаються видами спорту, де людині не доводиться переносити вагу на ногах (велоспорт, веслування, плавання), втрачають кальцій з потом. Щось схоже відбувається у космонавтів, правда, без потовиділення. Це послаблює кістки і підвищує ризик розвитку остеопорозу в подальшому. Професор Луїз Берк підкреслює: “Дослідження показало, що тіло з більшою охотою використовує кальцій з шлунково-кишкового тракту для виведення з’єднання з потом, ніж з кісток. Отже, з’ївши продукт, багатий з кальцієм, ви захистите кістки від виснаження. Так буде підтримуватися стабільний рівень кальцію “.

У свою чергу, біг стимулює ріст кісткової тканини. Суть в тому, що власну вагу плюс навантаження від бігу активують цей процес. У решти мінеральна щільність кісток знижується. Щоб цьому запобігти, до тренувань слід з’їсти три порції молочного продукту. Підійде сир, мюслі з молоком, молочний коктейль, йогурт і навіть омлет.

Шкільне життя

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.Обов'язкові поля позначені *

*