Молочні продукти, але не всі, дозволяють убезпечити себе від переломів

Молочні продукти, але не всі, дозволяють убезпечити себе від переломів

Молочні продукти, але не всі, дозволяють убезпечити себе від переломів

Американські вчені з’ясували, що особам середнього віку варто з’їдати мінімум три порції молочних продуктів в день, щоб підвищити щільність кісток і захистити себе від переломів.

Доктор Шива Сахни з Інституту дослідження старіння Хібрю Сеніор Лайф обмовляється: “Правда, морозиво або вершки не допоможуть. В них не так багато поживних речовин. Зате зашкалюють рівні жиру і цукру”.

Опитування 3212 чоловік показав: має сенс вибирати молоко з пониженим вмістом жиру або йогурт. У них багато білка, кальцію і вітаміну D. Але мало насичених жирів. Подібний раціон дозволяє запобігти розвитку остеопорозу, що характеризується зниженням щільності кісток.

З цією проблемою стикаються мільйони літніх людей у ​​всьому світі. За статистикою Національного британського суспільства остеопорозу, у кожної другої жінки і у кожного п’ятого чоловіка старше 50 років по причині стоншування кісток станеться перелом.

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.Обов'язкові поля позначені *

*