Здоров'я
Молочні продукти, але не всі, дозволяють убезпечити себе від переломів

Доктор Шива Сахни з Інституту дослідження старіння Хібрю Сеніор Лайф обмовляється: “Правда, морозиво або вершки не допоможуть. В них не так багато поживних речовин. Зате зашкалюють рівні жиру і цукру”.
Опитування 3212 чоловік показав: має сенс вибирати молоко з пониженим вмістом жиру або йогурт. У них багато білка, кальцію і вітаміну D. Але мало насичених жирів. Подібний раціон дозволяє запобігти розвитку остеопорозу, що характеризується зниженням щільності кісток.
З цією проблемою стикаються мільйони літніх людей у всьому світі. За статистикою Національного британського суспільства остеопорозу, у кожної другої жінки і у кожного п’ятого чоловіка старше 50 років по причині стоншування кісток станеться перелом.