Конспекти уроків хімії 7 класУсі уроки хіміїФайли

Повітря, його склад. Оксиген. Поширеність Оксигену в природі. Кисень, склад його молекули, поширеність у природі (7 клас. Хімія)

Автор: Паращак Наталія Миколаїна

Навчальний заклад: НВК “СЗШ№2-гімназія” м.Трускавець

Тема уроку:  Повітря, його склад. Оксиген. Поширеність Оксигену в природі. Кисень, склад його молекули, поширеність у природі. Фізичні властивості кисню.

 Цілі уроку:

 навчальна: вивчити склад повітря, ознайомити учнів із роботами Лавуазьє про встановлення складу повітря, сформувати уявлення про повітря як суміш газів, узагальнювати та робити висновки;

 розвивальна: розвивати пам’ять, логічне, образне мислення, уміння нестандартного мислення;

виховна: виховувати творчий підхід до навчання, дбайливе ставлення до навколишнього світу, пізнавальний інтерес до предмета, здібності до логічного мислення , вміння критично оцінювати матеріал показати, що головною причиною забруднення природи є людина;

узагальнювати та робити висновки;

Очікувальний результат:

Учні:

  • Оцінюють роль повітря;
  • Висловлюють твердження про вплив діяльності людини на чистоту повітря та його охорону від забруднення;
  • Знають склад якісний та кількісний повітря, фізичні властивості;
  • Оперують поняттями хімічні елементи та прості речовини;

Тип уроку: урок-дослідження;

 Обладнання та реактиви: періодична система хімічних елементів Д.І.Менделєєва, діаграма поширення хімічних елементів, діаграма складу повітря, скляна глибока посудина, циліндр, свічка, вапняна вода, скляна трубка, дзеркальце.

Форми і методи роботи : метод проблемного запитання, хімічний експеримент, «мозковий штурм», робота в парах;

Завантажити: Повітря, його склад. Оксиген. Поширеність Оксигену в природі. Кисень, склад його молекули, поширеність у природі (7 клас. Хімія) + Сертифікат (Розмір: 352.9 KB, Завантажень: 1298)
Back to top button