ГоловнеХарчування

Організація харчування дітей в закладах середньої освіти в умовах війни

Неможливість організації процесу харчування під час очного навчання учнів в окремих закладах, відсутність необхідної кількості кухарів, зростання цін на продукти та недостатність виробничих потужностей харчоблоків – основні проблеми, виявлені фахівцями головних управлінь Держпродспоживслужби під час перевірки стану організації харчування в закладах середньої освіти.

Станом на початок вересня в Україні відкрилися майже 9 тисяч закладів середньої освіти. Близько півтисячі з них не мають можливості організації харчування учнів у разі очного навчання. Ще майже стільки ж закладів освіти, що працюватимуть очно або змішано, забезпечуватимуть харчування лише для пільгових категорій учнів.

Більше 450 закладів освіти забезпечують харчуванням інші категорії осіб, крім здобувачів освіти, серед яких – внутрішньо переміщені особи, військові, волонтери тощо.

Через недостатність кухарів не мають змогу організувати харчування більше 60 шкіл у Житомирській, Київській, Івано-Франківській, Львівській, Рівненській, Тернопільській та Чернівецькій областях.

Питання забезпечення харчуванням у закладах очної та змішаної форми навчання сьогодні вирішується за рішенням відповідних адміністрацій.

Зазначимо, що у більшості областей виникли проблеми через зростання цін на продукти харчування, нестачу коштів місцевих бюджетів та затримку проведення тендерних процедур із закупівлі харчових продуктів для закладів освіти. Крім того, існують логістичні проблеми з доставленням їжі, а також не всі постачальники погоджуються доставляти продукти в навчальні заклади з малою кількістю дітей.

Читайте також: Все дженіально просто: що таке сервіс Genially

Back to top button