Грамотний раціон захистить від сезонних застуд не гірше таблеток

Університет Окленда з’ясував: споживання флавоноїдів із зеленого чаю, яблук, какао, червоного вина та цибулі може на 33% знизити ризик застуди та кашлю. Як показало дослідження, люди, в чиєму раціоні були ці сполуки, брали менше лікарняних.

На думку фахівців, велика кількість овочів і фруктів в раціоні гарантує захист від сезонних застуд. Більшість дорослих застуджуються 2-3 рази на рік. Діти – до 5 разів на рік страждають від болю в горлі, кашлю, нежиті і головного болю.

Флавоноїди, на думку експертів, володіють противірусними, протизапальними і антиоксидантними властивостями. Саме поєднання заявлених ефектів дозволяє захиститися від застуд і активізувати імунітет.

Вчені радять щодня споживати десь п’ять порцій овочів і дві порції фруктів. Причому, овочі і фрукти повинні бути різних кольорів, тому що найчастіше колір показує, що міститься в продукті. Яскрава тарілка – запорука успіху. Взагалі ж за вечерею мінімум половина тарілки повинна бути заповнена овочами. Що стосується напоїв, краще пити зелений чай, іноді дозволяючи собі червоне вино.

Шкільне життя