Грамотний раціон захистить від сезонних застуд не гірше таблеток

Університет Окленда з’ясував: споживання флавоноїдів із зеленого чаю, яблук, какао, червоного вина та цибулі може на 33% знизити ризик застуди та кашлю. Як показало дослідження, люди, в чиєму раціоні були ці сполуки, брали менше лікарняних.

На думку фахівців, велика кількість овочів і фруктів в раціоні гарантує захист від сезонних застуд. Більшість дорослих застуджуються 2-3 рази на рік. Діти – до 5 разів на рік страждають від болю в горлі, кашлю, нежиті і головного болю.

Флавоноїди, на думку експертів, володіють противірусними, протизапальними і антиоксидантними властивостями. Саме поєднання заявлених ефектів дозволяє захиститися від застуд і активізувати імунітет.

Вчені радять щодня споживати десь п’ять порцій овочів і дві порції фруктів. Причому, овочі і фрукти повинні бути різних кольорів, тому що найчастіше колір показує, що міститься в продукті. Яскрава тарілка – запорука успіху. Взагалі ж за вечерею мінімум половина тарілки повинна бути заповнена овочами. Що стосується напоїв, краще пити зелений чай, іноді дозволяючи собі червоне вино.

Шкільне життя

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.Обов'язкові поля позначені *

*