Харчові розлади та їх запобігання (8 клас. Біологія)
Тема: Харчові розлади та їх запобігання
Мета: ознайомити учнів із хворобами травного тракту, сконцентрувати увагу на харчових отруєннях, інфекційних хворобах, наголосити на важливості профілактичних заходів щодо запобігання захворюванням органів травлення; наданні першої допомоги та профілактики; розвивати самостійність; виховувати бережливе ставлення до власного здоров’я.
Обладнання і матеріали: роздатковий матеріал, схеми, таблиці.
Базові поняття і терміни: сальмонельоз, ботулізм, харчові отруєння, дизентерія, холера.
Державні вимоги щодо рівня загальноосвітньої підготовки учнів:
пояснює:
– значення мікрофлори кишечнику;
– негативний влив на травлення алкогольних напоїв та тютюнокуріння;
застосовує знання для:
– профілактики захворювань органів травлення, харчових отруєнь;
висловлює судження:
– щодо значення знань про функції та будову травної системи для збереження здоров’я.
Тип уроку: комбінований
Завантажити: Харчові розлади та їх запобігання (8 клас. Біологія) (Розмір: 74.3 KB, Завантажень: 229)