ГоловнеПерерва

У ВР розглядатимуть законопроект “слуг народу”, який дозволить викладати російською у школах

Голова Верховної Ради Дмитро Разумков підтримав пропозицію розглянути законопроект про скасування обов’язкового вивчення 80% шкільних предметів українською мовою. Голосувати за документ планують у річницю прийняття Декларації про суверенітет.

Про це заявив народний депутат від «Європейської Солідарності» Микола Княжицький.

Пряма мова:

«Сьогодні на погоджувальній раді очільник партії “Слуга народу” Корнієнко запропонував розглянути на цьому тижні законопроєкт Бужанського про скасування обов’язкового вивчення 80 відсотків предметів у школах українською мовою. Голова Верховної Ради Разумков підтримав цю пропозицію і висловив бажання розглядати її у четвер, у день 30-річчя прийняття Декларації про державний суверенітет України. Це глум і над нашою мовою , і над нашою Державою!», – сказав депутат.

Володимир В’ятрович:

“Цей проєкт, який вносить зміни в закони про мову і про освіту – найбільша загроза українській мові і українській освіті з часів Януковича. Якщо його ухвалять: Перехід учнів 5-11 класів російськомовних шкіл на українську мову навчання з 1 вересня 2020 буде скасовано. Більше того, в БУДЬ-ЯКИХ школах (включаючи школи з українською мовою навчання) буде дозволено викладати «декілька навчальних предметів» російською мовою.

Це – шлях до тотальної русифікації освіти. Ми не маємо права цього допустити”.

Нагадаємо, що Уряд готує нові правила, за якими розпочнеться навчальний рік.

Back to top button