Конспекти уроків хімії 11 класУсі уроки хіміїФайли

Фенол. Його склад. Будова. Хімічні властивості фенолу. Охорона довкілля від промислових відходів, що містять фенол (11 клас. Хімія)

Автор: Савицька Оксана Ігорівна

Навчальний заклад: Стільський навчально-виховний комплекс

Фенол. Його склад. Будова.  Хімічні властивості фенолу.  Охорона довкілля від промислових відходів, що містять фенол (11 клас. Хімія)

Мета: ознайомити учнів з будовою та фізичними і хімічними властивостями фенолів, звертаючи їх увагу на проблеми охорони навколишнього середовища від промислових відходів фенолвмісних речовин; на підставі експериментальних даних показати взаємний вплив атомів у молекулі фенолу: відмінність від насичених одноатомних спиртів і ароматичних вуглеводнів;ознайомити учнів з якісною реакцією на феноли; розвивати навички складання хімічних рівнянь реакцій; продовжити роботу над закріпленням правил техніки безпеки під час роботи з хімічними речовинами; розвивати логічне та образне мислення учнів, уміння порівнювати, узагальнювати, виділяти головне; розвивати вміння спостерігати та робити висновки, виховувати інтерес до хімії.

Обладнання: картки самоконтролю, мультимедійний проектор, ноутбук, презентація Power Point, картки із завданнями, комп’ютерна програма «Віртуальна хімічна лабораторія».

Базові поняття та терміни: феноли, фізичні та хімічні властивості фенолів, якісна реакція на феноли, взаємний вплив атомів.

Тип уроку:  комбінований.

Методи навчання: пояснювально-ілюстративні – бесіда, розповідь; наочні – демонстрації; практичні – виконання вправ; інтерактивні; репродуктивні, частково-пошукові, творчі, ігрові.

Завантажити: Фенол. Його склад. Будова. Хімічні властивості фенолу. Охорона довкілля від промислових відходів, що містять фенол (11 клас. Хімія) + Сертифікат (Розмір: 330.9 KB, Завантажень: 706)
Back to top button