Звичайний редис – криниця потужних лікарських речовин

Дієтологи радять обов’язково включити в раціон на весняно-літній період редис. Мало хто знає, але редис може претендувати на звання суперпродукту. Даний продукт найбільш поживний на самому початку літа. У редисці мало калорій (на цілу чашку припадає менше 20 калорій), пише The Times of India .

Редис допомагає при застійних процесах кашлю, супроводжуючого застуду. Також редис активізує імунітет. А фітохімічні сполуки, що містяться в редисці, мають протиракові властивості. У редисці можна знайти багато вітаміну С і речовин, включаючи калій, що знижують тиск.

Так як редис відрізняється високим вмістом клітковини, він не замінимо для діабетиків і людей з ускладненнями з боку шлунково-кишкового тракту. В цілому страви з редисом виходять корисними, некалорійного і ситними. До речі, редис можна використовувати як косметичний засіб, наносячи подрібнений редис як маски для обличчя. Така маска поверне свіжість завдяки вітаміну С.

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.Обов'язкові поля позначені *

*