Здоров'яПсихологіяХарчування

Зелений чай знижує рівень стресу

Дослідники з Університету Суінберна вивчали L-тіанін – з’єднання із зеленого чаю. Вони виявили: напій neuro BLISS, що містить багато L-тіаніна, знижує рівень кортизолу (гормону стресу) у здорових молодих людей. Фахівці зробили добровольцям магнітоенцефалографії.

Дослідження показало, що в мозку в учасників після вживання напою став переважати альфа-ритм. Він відповідає стану спокійного неспання. Тобто, рівень стресу у добровольців значно знизився.

Від стресу рятують і інші продукти, наприклад, чорниця, багата на вітамін С і антиоксидантами. Ще один антистресовий продукт – молоко. Його добре використовувати в якості додаткового джерела енергії. А мигдаль багатий вітамінами В2 і Е. Вони дозволяють зміцнити імунну систему, здатну виявляти надмірну активність при стресі.

Шкільне життя

  
Теґи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button
Close

Виявлено Adblock

Будь ласка, вимкніть Adblock, підтримайте нас