Зелені банани – ключ до підтримки фігури і здоров’я

Професор Родні Більтон закликає їсти тільки зелені банани, забороняє м’яти варену картоплю, перетворюючи її в пюре, і готувати на оливковій олії. У зелених бананах міститься багато стійкого крохмалю – форми розчинних харчових волокон. Вони дають енергію протягом тривалого часу, так як абсорбуються довше і далі по травному тракту. Такий крохмаль може допомогти зі зниженням ваги, адже він стимулює вироблення гормону глюкагону, що збільшує швидкість спалювання жиру.

Що стосується картоплі, то при варінні або перетворенні її в пюре вивільняється на 25% більше цукру, ніж при нарізуванні на шматочки. Нагрівання і перемелювання гранул крохмалю провокує збільшення концентрації виділення цукру за рахунок розриву оболонки гранул.

З оливковою олією все однозначно. Масло, просте чи екстра вірджин, горить при малій температурі, чого не роблять інші. А коли масло перегрівається, воно виділяє токсичні пероксиди ліпідів. Ці сполуки вступають в реакцію з білками і ДНК, підвищуючи ризик раку і хвороб серця. Більтон також не рекомендує захоплюватися тофу, адже цей продукт здатний блокувати засвоєння важливих мінеральних речовин, і фруктовими смузі, які містять високі показники цукру.

  
Професор Родні Більтон закликає їсти тільки зелені банани, забороняє м'яти варену картоплю, перетворюючи її в пюре, і готувати на оливковій олії. У зелених бананах міститься багато стійкого крохмалю - форми розчинних харчових волокон. Вони дають енергію протягом тривалого часу, так як абсорбуються довше і далі по травному тракту. Такий крохмаль може допомогти зі зниженням ваги, адже він стимулює вироблення гормону глюкагону, що збільшує швидкість спалювання жиру. Що стосується картоплі, то при варінні або перетворенні її в пюре вивільняється на 25% більше цукру, ніж при нарізуванні на шматочки. Нагрівання і перемелювання гранул крохмалю провокує збільшення концентрації виділення цукру за рахунок розриву…

Оцінити

0