Якщо хочете менше з’їсти за обідом, почніть із солодкого, радить експерт

Багато дієтологів закликають відмовитися від солодощів. Але є й інший варіант. Доктор Джеймс Гардінер вважає, що для збереження фігури прийом їжі завжди потрібно починати з десерту, пише The Daily Mail. Це дозволить краще контролювати апетит. Відомо: цукор – основне джерело енергії для мозку. А мозковий білок глюкокіназа відстежує, скільки цукру надійшло в тіло. Якщо цукру мало, мозок змушує нас звертати увагу на солодкі і крохмалисті продукти. Саме підвищений рівень глюкокінази з цим пов’язаний.

До речі, після добового голодування білок стає активніше. Все це показали експерименти з мишами. Можливо, у ласунів просто виробляється більше глюкокінази. Дане відкриття може подарувати прості і безпечні засоби зниження ваги. А що стосується десерту, з’їдається першим, то тут все просто: мозок фіксує, що в тіло потрапив цукор. Слідом за цим весь організм розуміє, що більше йому калорій, по суті, не потрібно. І людина не переїдає.

Якщо ж солодке з’їсти десь в середині обіду, то мозку потрібно набагато більше часу на розпізнавання. Також внутрішня система підрахунку калорій пізніше запрацює. До речі, можна спробувати замінити тістечка і тортики крохмалистими продуктами – чіпсами, хлібом, пастою, рисом. У них, насправді, ще більше глюкози.

Шкільне життя

Багато дієтологів закликають відмовитися від солодощів. Але є й інший варіант. Доктор Джеймс Гардінер вважає, що для збереження фігури прийом їжі завжди потрібно починати з десерту, пише The Daily Mail. Це дозволить краще контролювати апетит. Відомо: цукор - основне джерело енергії для мозку. А мозковий білок глюкокіназа відстежує, скільки цукру надійшло в тіло. Якщо цукру мало, мозок змушує нас звертати увагу на солодкі і крохмалисті продукти. Саме підвищений рівень глюкокінази з цим пов'язаний. До речі, після добового голодування білок стає активніше. Все це показали експерименти з мишами. Можливо, у ласунів просто виробляється більше глюкокінази. Дане відкриття може подарувати прості і…

Оцінити

0

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.Обов'язкові поля позначені *

*