Яблучний сік може запобігти слабоумству

Яблучний сік може запобігти  слабоумству

Яблучний сік може запобігти слабоумству

Яблучний сік – один з найкорисніших фруктових напоїв. Нещодавно вчені встановили, що натуральний яблучний сік здатний не тільки покращувати роботу мозку, але і покращувати стан людей, які страждають від хвороби Альцгеймера .

Яблучний сік є одним з найбільш корисних і доступних фруктових напоїв. Користь яблук для профілактики недокрів’я завдяки їх насиченості залізом відома давно, проте не всі знають, що цілюща сила яблук на цьому не обмежується.

Хвороба Альцгеймера є одним з найзагадковіших захворювань, а причини її виникнення досі ставлять медиків у глухий кут.

Характерними проявами цієї хвороби є нездатність людини елементарно обслуговувати себе, погіршення пам’яті, розвиток слабоумства і кардинальні зміни в поведінці.

Як показали експерименти, яблучний сік може перешкоджати виробленню бета-амілоїду (фрагмент білка), який є в мозку страждаючих хворобою Альцгеймера. Дослідники говорять, що найбільш виражений ефект, який фахівці спостерігали у піддослідних, проявлявся при щоденному прийомі двох склянок яблучного соку протягом місяця. У хворих покращився стан: їх поведінка стала адекватної, зменшився рівень тривожності і прояв недоумства.

На думку фахівців, подібний вплив яблучного соку на організм говорить про феноменальну корисність цього продукту. Дія соку на психічні та поведінкові прояви хвороби Альцгеймера хай і не дуже велика, проте досить відчутна. Таким чином, регулярне вживання яблучного або іншого фруктового соку затримає початок і подальший розвиток захворювання.

Нагадаємо, що особливо корисно їсти яблука і тим, хто страждає діабетом, ожирінням , серцево-судинними патологіями та рядом інших захворювань.

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.Обов'язкові поля позначені *

*