Тема: Вуглеводи. Глюкоза як представник вуглеводів. Властивості глюкози. Поширення в природі (Хімія. 9 клас)

Мета: сформувати уявлення про вуглеводи; ознайомити з класифікацією вуглеводів; вивчити склад і будову молекули глюкози, її поширення у природі, фізичні властивості; вивчити хімічні властивості глюкози, що зумовлені її двофункціональною будовою; розглянути спиртове бродіння як специфічну властивість глюкози, якісну реакцію на глюкозу; розвивати вміння аналізувати, робити висновки.
Очікувані результати: учні мають знати класифікацію вуглеводів; учні мають описувати фізичні властивості глюкози; учні мають пояснювати будову глюкози як альдегідоспирту; учні мають встановлювати взаємозв’язок між будовою і властивостями глюкози; учні мають навчитися складати рівняння реакцій, які характеризують хімічні властивості глюкози.
Базові поняття та терміни: вуглеводи, глюкоза, сахароза, крохмаль, целюлоза, моносахариди, дисахариди, полісахариди, фізичні та хімічні властивості глюкози, альдегідоспирт, спиртове бродіння.
Тип уроку: вивчення нового матеріалу.

Завантажити: Тема: Вуглеводи. Глюкоза як представник вуглеводів. Властивості глюкози. Поширення в природі (Хімія. 9 клас) (Розмір: 11.6 KB, Завантажень: 163)

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.Обов'язкові поля позначені *

*