4 найважливіших продукту для імунної системи
Підтримувати імунну систему в бойовій готовності перед прийдешніми атаками хвороботворних мікробів, вірусів грипу та ГРЗ допоможуть певні продукти харчування.
Печериці. Ці гриби багаті мікроелементом селеном та іншими антиоксидантами. Дефіцит селену в організмі пов’язаний зі збільшенням ризику захворювання на грип, а антиоксиданти допомагають уповільнити процеси старіння. Крім того, в шампіньйонах міститься нікотинова кислота і рибофлавін, які відіграють важливу роль для підтримки захисних сил організму.
Білокачанна капуста. Капуста – джерело глютамину і вітаміну С, істотно зміцнюють імунітет. В цілому будь-яка капуста – прекрасний овоч, який допоможе підтримати здоров’я в осінній і зимовий час.
Грейпфрут. Грейпфрут має не тільки відмінними смакові якості, а й містить природні хімічні сполуки, що підтримують імунну систему, – вітамін С і флавоноїди.
Шпинат. Фолієва кислота, що входить до складу шпинату, допомагає організму створювати нові клітини, а також бере участь у регенерації ДНК. А за рахунок антиоксидантів, вітаміну С і волокон, які присутні в шпинаті, організм отримає максимальну користь.