Здоров'яФізіологія

4 найважливіших продукту для імунної системи

Підтримувати імунну систему в бойовій готовності перед прийдешніми атаками хвороботворних мікробів, вірусів грипу та ГРЗ допоможуть певні продукти харчування.

Печериці.
Ці гриби багаті мікроелементом селеном та іншими антиоксидантами. Дефіцит селену в організмі пов’язаний зі збільшенням ризику захворювання на грип, а антиоксиданти допомагають уповільнити процеси старіння. Крім того, в шампіньйонах міститься нікотинова кислота і рибофлавін, які відіграють важливу роль для підтримки захисних сил організму.

Білокачанна капуста. Капуста – джерело глютамину і вітаміну С, істотно зміцнюють імунітет. В цілому будь-яка капуста – прекрасний овоч, який допоможе підтримати здоров’я в осінній і зимовий час.

Грейпфрут. Грейпфрут має не тільки відмінними смакові якості, а й містить природні хімічні сполуки, що підтримують імунну систему, – вітамін С і флавоноїди.

Шпинат. Фолієва кислота, що входить до складу шпинату, допомагає організму створювати нові клітини, а також бере участь у регенерації ДНК. А за рахунок антиоксидантів, вітаміну С і волокон, які присутні в шпинаті, організм отримає максимальну користь.

Back to top button