Тема: Крохмаль і целюлоза як біополімери. Склад їхніх молекул, властивості, поширення в природі (Хімія. 9 клас)

Мета: ознайомити учнів зі складом та будовою крохмалю й целюлози, поглибити уявлення про полімери, розглянути властивості, якісну реакцію на крохмаль; розглянути взаємозв’язок між будовою і властивостями; сформувати навички виявляти крохмаль у розчинах та інших об’єктах; розвивати вміння аналізувати, робити висновки.
Очікувані результати: учні мають ознайомитися з природними полімерами на прикладі крохмалю та целюлози; учні мають дати порівняльну характеристику будови їхніх молекул, властивостей; учні мають навчитися доводити наявність крохмалю у харчових продуктах.
Базові поняття та терміни: вуглеводи, полісахариди, полімери, крохмаль, целюлоза, якісна реакція, гідроліз.
Тип уроку: комбінований.

Завантажити: Тема: Крохмаль і целюлоза як біополімери. Склад їхніх молекул, властивості, поширення в природі (Хімія. 9 клас) (Розмір: 11.3 KB, Завантажень: 67)

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.Обов'язкові поля позначені *

*