Тема: Гідроліз та гідрування жирів. Жири в природі. Біологічна роль жирів (Хімія. 9 клас)

Мета: сформувати уявлення про властивості жирів на прикладі реакцій гідрування та гідролізу жирів; удосконалювати вміння учнів складати рівняння хімічних реакцій за участю жирів; повторити, систематизувати знання, одержані на уроках біології, з питання поширення жирів у природі та їхніх біологічних функцій.
Очікувані результати: учні мають складати рівняння реакцій гідролізу та гідрування жирів; учні мають встановлювати взаємозв’язок між будовою жирів та їхніми хімічними властивостями; учні мають наводити приклади застосування процесів гідрування та гідролізу в техніці та для життя організмів.
Базові поняття та терміни: естери, естерифікація, жири, хімічні властивості жирів, гідроліз, гідрування, омилення.
Тип уроку: комбінований.

Завантажити: Тема: Гідроліз та гідрування жирів. Жири в природі. Біологічна роль жирів (Хімія. 9 клас) (Розмір: 11.4 KB, Завантажень: 147)

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.Обов'язкові поля позначені *

*