Ситний сніданок і легка вечеря допомагають контролювати рівень цукру в крові

У новому дослідженні, проведеному вченими з Єврейського університету в Єрусалимі, взяли участь 18 осіб – 8 чоловіків і 10 жінок у віці від 30 до 70 років. Всі учасники страждали від цукрового діабету 2 типу менше 10 років. Індекс маси тіла (ІМТ) добровольців варіювався від 22 до 35. Учасники брали метформін і (або) дотримувалися дієтичні рекомендації (8 пацієнтів дотримувалися тільки дієти, а 10 осіб контролювали цукор в крові за допомогою метформіну і дієти), пише Zee News .

Фахівці з’ясували: після їжі в учасників, які дотримувалися дієти B (з щільним сніданком і легкою вечерею), рівні інсуліну, С-пептиду і глюкагоноподібного пептиду-1 були на 20% вище, а рівень цукру на 20% нижче, ніж у добровольців, що дотримували дієту D (з низькокалорійним сніданком і щільною вечерею). Під час обіду всі учасники споживали однакову кількість калорій. Тим часом, у добровольців, які дотримувалися дієти В, в порівнянні з тими, хто дотримувався дієти D, рівень глюкози в крові після обіду був на 20% нижче, а рівень інсуліну на 20% вище.

Дослідники вважають, що зміна режиму харчування в кращу сторону допоможе людям, що страждають від діабету, підтримувати рівень цукру в нормі. Крім того, правильне харчування, на думку фахівців, запобігає ускладнення, які можуть виникати при цукровому діабеті 2 типу.

Шкільне життя

  
У новому дослідженні, проведеному вченими з Єврейського університету в Єрусалимі, взяли участь 18 осіб - 8 чоловіків і 10 жінок у віці від 30 до 70 років. Всі учасники страждали від цукрового діабету 2 типу менше 10 років. Індекс маси тіла (ІМТ) добровольців варіювався від 22 до 35. Учасники брали метформін і (або) дотримувалися дієтичні рекомендації (8 пацієнтів дотримувалися тільки дієти, а 10 осіб контролювали цукор в крові за допомогою метформіну і дієти), пише Zee News . Фахівці з'ясували: після їжі в учасників, які дотримувалися дієти B (з щільним сніданком і легкою вечерею), рівні інсуліну, С-пептиду і глюкагоноподібного пептиду-1 були…

Оцінити

0