Помідори: корисно та смачно!

Помідори: корисно та смачно!

Помідори: корисно та смачно!

Жодна кухня світу не обходиться без овочів, а самими корисними по праву вважаються броколі і помідори. І хоча помідори трохи поступаються броколі за своїми властивостями, складно знайти людину, яка б їх не любила.

Помідори додають у салати, перші та другі страви, з них роблять дуже смачний томатний сік і консервують. І, звичайно, без помідорів не обходиться жодне італійське чи іспанське блюдо, ці овочі – один з основних інгредієнтів корисної середземноморської дієти. Так, справжня італійська паста, піца, лазанья, різотто не обходяться без томатів, в яких зберігаються всі корисні і поживні властивості і благородний смак цих овочів. Цікаво, що помідори практично не здатні втрачати свої смакові якості навіть на великій висоті. Ви ніколи не замислювалися, чому в літаку ми часто воліємо томатний сік ананасовому чи апельсиновому? Під дією низького тиску більшість продуктів втрачають свої смакові властивості, але тільки не помідори!

Помідори містять калій, вітаміни А, Е і С, а також чотири найактивніших антиоксиданту: групу каротиноїдів – альфа-і бетакаротин, лютеїн і лікопін, які не руйнуються навіть після термообробки. Численні дослідження підтверджують, що помідори допомагають знижувати ризик розвитку раку, серцево-судинних захворювань та остеопорозу.

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.Обов'язкові поля позначені *

*