Основні функції білків. Ферменти, їхня роль в клітині. Лабораторне дослідження: властивостей ферментів. Іструктаж з БЖД (9 клас. Біологія)
Тема. Основні функції білків. Ферменти, їхня роль в клітині. Лабораторне дослідження: властивостей ферментів. Інструктаж з БЖД.
Мета: ознайомити з функціями білків, проаналізувати їх особливості будови та хімічні властивості, що дозволяють їм виконувати власні функції; звернути особливу увагу на значення всіх білків для життєдіяльності організмів; пояснити причини їх багатофункціональності, довести, що білки є основою життя; поглибити знання про ферменти, вивчити їх особливості та механізм дії; розвинути вміння робити висновки з власних спостережень.
Державні вимоги щодо рівня загальноосвітньої підготовки учнів
Учень/учениця:
– характеризує:
– будову, властивості та функції білків;
пояснює:
– роль білків у життєдіяльності організмів;
висловлює судження про:
– щодо необхідності різних продуктів харчування у раціоні людини.
Обладнання і матеріали: пробірки, невеликі кубики сирої і вареної картоплі, гідроген пероксид з холодильника, гідроген пероксид, що має кімнатну температуру, підручники і зошити.
Базові поняття і терміни: білки, амінокислоти, каталізатори, ферменти, транспортна функція, захисна функція, структурна функція, каталітична, запасаюча.
Тип уроку: комбінований.
Завантажити: Основні функції білків. Ферменти, їхня роль в клітині. Лабораторне дослідження: властивостей ферментів. Іструктаж з БЖД (9 клас. Біологія) (Розмір: 43.8 KB, Завантажень: 275)