Куркума так само корисна для здоров’я, як і омега-3

Дієтологи знову звернули увагу на куркуму – пряність, яка використовується в їжу вже сотні років. Виявилося, куркума володіє протизапальними властивостями і допомагає спалювати жирові відкладення. Деякі фахівці вважають куркуму універсальним продуктом, який захищає від хвороб серця, астми, артриту, хвороби Альцгеймера. Також вона є антиоксидантом. Вона уповільнює процес старіння і розвитку хронічних недуг.

Зараз набувають поширення рецепти з куркумою. Її додають в сік або споживають разом з водою. В Індії, наприклад, куркуму завжди використовували в якості дезинфікуючого засобу і ліки від болю в горлі. Це також пояснює, чому в Індії один з найнижчих показників поширення хвороби Альцгеймера у світі.

Фахівці рекомендують пацієнтам з остеоартритом щодня з’їдати по чайній ложці прянощі. Ще її можна пити з молоком. Завдяки жиру з молока корисні речовини краще засвояться. До речі, проблема засвоєння куркуми – те, над чим вчені б’ються вже не перший рік. Нещодавно на ринку проявилася БАД – Терапкумін. Заявляється: цей ізолят куркуми прекрасно всмоктується, а показник біодоступності підвищений в 27 разів. Правда, повноцінна пряність все одно корисніше з точки зору впливу на запальні і аутоімунні захворювання.

  
Дієтологи знову звернули увагу на куркуму - пряність, яка використовується в їжу вже сотні років. Виявилося, куркума володіє протизапальними властивостями і допомагає спалювати жирові відкладення. Деякі фахівці вважають куркуму універсальним продуктом, який захищає від хвороб серця, астми, артриту, хвороби Альцгеймера. Також вона є антиоксидантом. Вона уповільнює процес старіння і розвитку хронічних недуг. Зараз набувають поширення рецепти з куркумою. Її додають в сік або споживають разом з водою. В Індії, наприклад, куркуму завжди використовували в якості дезинфікуючого засобу і ліки від болю в горлі. Це також пояснює, чому в Індії один з найнижчих показників поширення хвороби Альцгеймера у світі. Фахівці рекомендують…

Оцінити

0