Грейпфрутовий сік захищає від серцево-судинних захворювань

Серцево-судинні захворювання – одна з провідних причин смерті в усьому світі. Відомо, що дієта, багата фруктами, знижує ризик хвороб серця і судин. Дослідники з Національного французького інституту сільськогосподарських досліджень вирішили з’ясувати, як споживання цитрусових, зокрема, грейпфрутового соку, впливає на ризик, розповідає The Daily Mail .

У дослідженні взяли участь 48 здорових жінок у віці від 50 до 65 років. Через свій вік учасниці входили до групи ризику серцево-судинних захворювань. Половина жінок щодня випивала по 340 мілілітрів грейпфрутового соку, багатого флавононами (корисними сполуками з грейпфрута). Решта вживали такий же напій, але без флавононів. Через кілька місяців групи помінялися місцями. Дослідження тривало 6 місяців.

Вчені оцінювали еластичність судин жінок. Виявилося, регулярне споживання грейпфрутового соку з флавононами позитивно впливало на стан кровоносних судин учасниць. Коли жінки пили сік без флавононів, практично ніяких змін не спостерігалося.

Так, судячи з усього, флавонони дуже корисні для серцево-судинної системи. Однак фахівці попереджають: людям, страждаючим від хвороб серця і судин, пити грейпфрутовий сік слід з обережністю. Препарати, що знижують тиск і рівень холестерину, вступають з соком в реакцію. Це підвищує ризик виникнення побічних ефектів.

Шкільне життя

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.Обов'язкові поля позначені *

*