Здоров'яФізіологіяХарчування

Горіхи – ідеальний засіб проти хвороб серця і судин

Якщо ви будете з’їдати приблизно по 60 грамів волоських горіхів щодня, то зможете знизити ризик розвитку серцево-судинних захворювань. Горіхи зменшують рівень холестерину і APOB, основного білка, що міститься в ліпопротеїнах низької щільності. Секрет також у тому, що горіхи багаті ненасиченими жирами, білком (4 грамів на унцію), клітковиною (2 грами на унцію), вітамінами і мінеральними речовинами. Волоський горіх – єдиний горіх, що постачає достатню дозу (2,5 грама на унцію) альфа-ліноленової кислоти і рослинної версії омега-3.

Також горіхи можуть захистити від хвороб серця не тільки простих людей, але й діабетиків. Даний висновок – підсумок аналізу декількох досліджень за участю 2582 осіб. Дозування споживання горіхів коливалася від 100 до 5 грамів в день. При цьому більшість людей слідували  своїй звичній дієті. У результаті було встановлено: споживання мінімум 57 грамів горіхів в день здатне не тільки знизити рівень загального холестерину і показників шкідливих жирів.

Показники ліпопротеїнів низької щільності (шкідливого холестерину) знижувалися на 9-16%, а діастолічного тиску – на 2-3 міліграма. При цьому підвищувалася концентрація “корисного холестерину” (ліпопротеїнів високої щільності), зменшувалася запалення (показник – С-реактивний білок) і поліпшувалися показники роботи артерій.

Шкільне життя