Горіхи покращують здоров’я серця і знижують вагу

Горіхи покращують здоров'я серця і знижують вагу

Горіхи покращують здоров’я серця і знижують вагу

Американські дієтологи вважають, що горіхи повинні стати невід’ємною частиною здорової дієти. Мигдаль, бразильські горіхи, кешью, фундук, кедрові горіхи, фісташки та волоські горіхи – споживання всіх цих продуктів пов’язано з більш високим рівнем ліпопротеїнів високої щільності.

Тобто хорошого холестерину і зниженням рівня С-реактивного білка – маркера запалення, яке задіяне у розвитку багатьох хронічних захворювань, включаючи хвороби серця.

Дослідники порівняли фактори ризику серцево-судинних захворювань, діабету 2 типу та метаболічного синдрому серед любителів горішків і людей, які не схильні вживати цю групу продуктів регулярно . Дослідження охоплювало 13 292 чоловіків і жінок, і було опубліковано в журналі Американського коледжу нутриціології (Journal of the American College of Nutrition).

Регулярне споживання горіхів був пов’язане з 5-процентним зниженням ризику розвитку метаболічного синдрому – передвісника діабету. Примітно, що любителі горіхів маю нижчий індекс маси тіла (ІМТ) і окружність талії. Любителям горішків не загрожує абдомінальне ожиріння, високий кров’яний тиск, підвищений рівень цукру в крові і рівень шкідливого холестерину.