Дієтологи побачили в гранаті один з найкорисніших продуктів на планеті

Гранат, Punica granatumГранат, Punica granatum, справжній суперпродукт. У ньому багато антиоксидантів і фітохімічних сполук. Він корисний для серця через наявність поліфенолів, таннинів. Дані сполуки знижують кров’яний тиск і показники “шкідливого” холестерину (ліпопротеїнів низької щільності).

Також ряд досліджень показав, що антиоксиданти і поліфеноли з граната не дають раковим клітинам поширюватися і навіть вбивають їх. А ось кісточки граната, містять мало калорій, але зате вони багаті клітковиною і вітамінами. Продукти з таким складом прекрасно допомагають регулювати вагу.

Ще гранат дозволяє зберегти молодість шкіри і бореться зі зморшками. Все знову ж таки завдяки антиоксидантам. До того ж, гранат має антибактеріальні властивості, що робить його незамінним для людей з проблемними зубами. Наприклад, гранатовий сік рятує від утворення нальоту, від хвороб зубів і ясен.