Дієта з високим вмістом жирів здатна захистити серце

Проте позитивний ефект такої дієти нетривалий. Тобто, захоплюватися морозивом і чизбургерами не варто. Тривале споживання продуктів з високим вмістом жирів, навпаки, підвищує ризик серцевих нападів і інсультів, пише Zee News. Фахівці з Медичної школи Університету Лойоли провели експеримент на мишах. Вони годували тварин продуктами з високим вмістом жирів (60% калорій надходили з жиру тваринного походження). Після миші перенесли серцевий напад.

У гризунів, які їли продукти з високим вмістом жирів протягом дня, тижня або двох тижнів перед нападом, серце постраждало приблизно на 50% менше, ніж у мишей з контрольної групи. Позитивний ефект був найпомітніший серед мишей, що харчувалися продуктами з високим вмістом жирів протягом тижня перед нападом. Після 6 тижнів дієти з високим вмістом жирів захисний ефект зникав.

Дослідники пояснюють: дієта з високим вмістом жирів здатна захистити серце завдяки механізму аутофагії. Це один з способів позбавлення клітин від непотрібних органел, а організму – від непотрібних клітин. Результати дослідження пояснюють так званий “парадокс ожиріння”. Він полягає в тому, що ожиріння – основний фактор ризику розвитку серцево-судинних захворювань. При цьому люди, які страждають від помірного ожиріння, у разі серцевого нападу або серцевої недостатності, як правило, живуть довше. Білки, пошкоджені в результаті серцевого нападу, видаляються з клітин серця, і клітини виживають.

Шкільне життя

Проте позитивний ефект такої дієти нетривалий. Тобто, захоплюватися морозивом і чизбургерами не варто. Тривале споживання продуктів з високим вмістом жирів, навпаки, підвищує ризик серцевих нападів і інсультів, пише Zee News. Фахівці з Медичної школи Університету Лойоли провели експеримент на мишах. Вони годували тварин продуктами з високим вмістом жирів (60% калорій надходили з жиру тваринного походження). Після миші перенесли серцевий напад. У гризунів, які їли продукти з високим вмістом жирів протягом дня, тижня або двох тижнів перед нападом, серце постраждало приблизно на 50% менше, ніж у мишей з контрольної групи. Позитивний ефект був найпомітніший серед мишей, що харчувалися продуктами з високим…

Оцінити

0

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.Обов'язкові поля позначені *

*