Білки, їхня структурна організація (9 клас. Біологія)
Тема. Білки, їхня структурна організація.
Мета: розширити уявлення про різноманітність органічних сполук на прикладі білків як природних полімерів; сформувати поняття про їхній склад, просторову будову; розглянути властивості; визначити важливість амінокислот і білків для життєдіяльності організмів; розвивати вміння аналізувати та робити висновки.
Державні вимоги щодо рівня загальноосвітньої підготовки учнів
Учень/учениця
– характеризує:
– будову, властивості та функції білків;
– структурні рівні організації білків;
розв’язує:
– елементарні вправи з молекулярної біології (структура білків та нуклеїнових кислот);
висловлює судження про:
– щодо необхідності різних продуктів харчування у раціоні людини.
Обладнання і матеріали: малюнки, що дозволяють розглянути просторову будову білків, фотографії продуктів харчування.
Базові поняття і терміни: білки, амінокислоти, амфотерні органічні сполуки, пептидний зв’язок, пептид, поліпептиди.
Тип уроку: вивчення нового матеріалу.
Завантажити: Білки, їхня структурна організація (9 клас. Біологія) (Розмір: 106.2 KB, Завантажень: 233)