ФайлиШкільному психологу

Корекційно-розвивальна програма «Корекція негативних поведінкових проявів дитини» (учні 7-10 років)

Автор: Калина Лариса Михайлівна

Навчальний заклад: Васильківська ЗОШ І-ІІІ ступенів № 6 Київської області

Корекційно-розвивальна програма «Корекція негативних поведінкових проявів дитини» (учні 7-10 років)

ПОЯСНЮВАЛЬНА ЗАПИСКА

Становлення особистості дитини – процес складний, багатогранний. Формуються риси особистості, її спрямованість, засоби спілкування, мотиви поведінки.

Основою саморегуляції особистості є установка на самостійне виявлення моральності. Можна удосконалити процес особистісного розвитку, поглиблюючи і закріплюючи моральні риси, залучаючи дитину до спеціально змодельованих ситуацій, діяльності.

Ця програма спрямована на попередження соціально небажаних вчинків дітей молодшого шкільного віку. Робота в групі допоможе дитині розвивати навички самоаналізу, самопізнання, поглибить знання про власне «Я», сформує позитивне ставлення до себе, впевненість у собі. Усвідомлення власних сильних і слабких сторін, розвинуть почуття самоповаги. Це стане найбільш дієвим чинником, що гальмує реалізацію асоціальних вчинків і дає можливість повноцінному розвитку особистості на засадах моральності і свідомого ставлення до свої вчинків, дій, поведінки.

Завантажити: Корекційно-розвивальна програма «Корекція негативних поведінкових проявів дитини» (учні 7-10 років) + Сертифікат (Розмір: 633.4 KB, Завантажень: 1015)
Back to top button