ГоловнеПерерва

Шмигаль: Українську освіту, як і українську державу, чекає велика трансформація

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль провів нараду з Віце-прем’єр-міністром — Міністром цифрової трансформації Михайлом Федоровим, Міністром освіти і науки Оксеном Лісовим та іншими стейкхолдерами щодо нової якості освіти в Україні.

«Держава для Людини. Це цінність, яка закладається нами в усі державні політики. Тому розвиток людського капіталу — один із десяти пріоритетів Уряду на цей рік. Основні напрямки: сучасна та безпечна освіта, а також доступна та якісна медицина. Обидва вектори в нових реаліях потребують сучасних підходів та трансформації», — відзначив Денис Шмигаль.

Як підкреслив Прем’єр-міністр, Уряд продовжує реформу Нової української школи, яка зараз запроваджується для 5-9 класів. Окрема увага доступності дошкільної освіти.

«Кардинально трансформуємо профтехосвіту. Нас чекає багаторічне відновлення України, тому важливо мати якісних спеціалістів у різних сферах», — зауважив очільник Уряду.

Учасники наради також порушили питання безпеки освітнього простору. На облаштування укриття в школах Уряд виділив 1,5 млрд грн.

За словами Прем’єр-міністра, українську освіту, як і українську державу, чекає велика трансформація: «Ми не просто відновимо те, що зруйнували російські терористи. Ми побудуємо нову якість освіти для європейської України. Вже зараз розробляємо нові пілотні проекти, унікальні рішення та готуємо план змін для всіх освітніх ланок».

Back to top button