10 найкорисніших низькокалорійних продуктів

Багато з них багаті вітамінами і мікроелементами, які обов’язково повинні бути присутніми в нашому раціоні. Відомі як цілющі фітохімічні елементи, ці речовини носять назву антиоксидантів і сприяють профілактиці раку і проблем з кровоносними судинами.
Хочемо ознайомити вас з десяткою найбільш низькокалорійних продуктів, які необхідно регулярно включати в раціон.
Цитруси: лимон 19 ккал/100 г, апельсини 37 ккал/100 г
Цитрусові – апельсин, лимон, грейпфрут – це чудове джерело біофлавоноїдів і вітаміну С. Один-єдиний фрукт містить в собі рекомендовану денну норму вітаміну С – 60 мг. Біофлавоноїди спільно з вітаміном С підвищують ефективність дії антиоксидантів і захищають від раку. Цитруси містять пектин – речовина, що знижує рівень холестерину.
У цитрусах багато корисних мікроелементів, таких як калій, кальцій і фолієва кислота. Намагайтеся щодня з’їдати хоча б по одному цитрусові. Цікавий факт: частіше використовуйте в їжі лимонний сік – він знижує потребу організму в солі.
Велика кількість досліджень показало, що для боротьби з серцево-судинними захворюваннями і раком величезне значення мають бета-каротин і вітамін А, включені в ваш раціон в натуральному вигляді.
Броколі: 33 ккал/100г
Броколі прославилася як найкорисніший овоч серед своїх побратимів зеленого кольору. Вона містить фітохімічних елементи, що сприяють попередженню раку. Цей овоч містить всього лише 2% вуглеводів, але багатий білками, кальцієм і магнієм.
Це прекрасне джерело естрогену і до того ж містить індол-3-карбінол, який необхідний для ефективного засвоєння статевих гормонів в організмі. Броколі слід варити не дуже довго, щоб зберегти всі її корисні компоненти, а так само можна класти в салати в сирому вигляді.
Черешня: 48 ккал/100гм
Еллагова кислота, що міститься в черешні, оберігає від онкологічних захворювань за допомогою блокування певної групи ензимів, що сприяють розвитку ракових клітин. Крім того, в черешні присутні антиоксидантні пігменти. Коли ви їсте черешню, ви тим самим знижуєте рівень вмісту сечової кислоти в крові, що допомагає уникнути ризику подагри.
До того ж, черешня славиться завдяки своєму проносного ефекту, містить вітамін С і калій.
Артишок: 41ккал/100г
Артишок містить комплекс ензимів і цукрів, що нормалізують рівень цукру в крові. Будучи зібраним і полежавши якийсь час, артишок набуває солодкий смак і його калорійність сягає 75 ккал/100г.
Артишок покращує травлення і служить джерелом заліза, калію, кальцію і магнію.
Морква: 35ккал/100гм
Морква всього на 8% складається з вуглеводів і є найбагатшим джерелом каротиноїдів. Ці природні пігменти мають антиоксидантну дію на наш організм. Деякі типи каротиноїдів перетворюються в організмі у вітамін А.
Ці речовини захищають один із секторів сітківки ока, який відповідає за гостроту зору.
Виноград: 60ккал/100г
Чорний виноград здавна асоціювали з відмінним здоров’ям, з давніх часів такі сорти використовувалися в лікуванні хворих, особливо в якості засобу, що відновлює сили. У винограді знаходиться найпотужніші пігменти – антиоксиданти, корисні для серця і судин, крім того, там є еллагова кислота, що має протиракові якості.
Ароматні грона винограду забезпечать вас необхідною для здоров’я кількістю калію, бору, магнію і міді.
Перець чилі: 20ккал/100г
Вживання гострого перцю стимулює вироблення мозком натурального анальгетика, а шлунком – мукуса, що оберігає від виразки шлунка. Гострий перець містить антиоксиданти, що попереджають від серцево-судинних і онкологічних захворювань і, крім того, захищають від раннього старіння.
Це чудове джерело бета каротину і вітаміну С.
Манго: 57ккал/100г
Манго – прекрасне джерело каротиноїдів, частина яких в організмі перетворюються на вітамін А. У деяких сортах манго така ж кількість корисних пігментів, як і в 100 г м’яса. Манго відрізняється високим вмістом вітаміну С і клітковини, крім того, в цьому фрукті багато калію і вітаміну Е.
Один плід манго в середньому важить 150 г, і в ньому приблизно 85 калорій.
Йогурт з низьким вмістом жирів: 56ккал/100г
У йогурті присутні бактерії, які сприяють підтримці здоров’я шлунка і кишечника. Ці самі бактерії знищують клітини, що викликають появу виразки та раку шлунка. Усувають запори, пронос і здуття, знижують кількість алергічних реакцій на харчові продукти і постачають організм калієм, фосфором і вітаміном К.
Чай: 0 калорій
Зелений, чорний або білий чай – це багатюще джерело антиоксидантів, що захищають від хвороб серця. Ті, хто балує себе не менше ніж 4-ма чашками чаю в день, на 50% менше схильні до інфарктів в порівнянні з тими, хто нехтує цим прекрасним напоєм. Чай у великих кількостях знижує ризик захворювання деякими видами раку, особливо раку шлунка і сечового міхура.
Чай – один їх небагатьох природних джерел фтору, що захищає зуби від карієсу. У ньому також присутня велика кількість марганцю. Корисний для здоров’я як протизапальний, протиспазматичний і антиалергенний засіб.