день вчителя сценарій смішний, жартівливий сценарій до дня вчителя, сценарій до дня вчителя для старшокласників, оригінальний сценарій до дня вчителя, сценарій до дня вчителя 2018

10 найкорисніших низькокалорійних продуктів

10 найкорисніших низькокалорійних продуктів

10 найкорисніших низькокалорійних продуктів

Продукти з низьким вмістом калорій життєво необхідні для нашого організму. Цитруси, виноград, черешня та морква, містять у своєму складі корисні речовини, що попереджають величезна кількість захворювань, наприклад, онкологічні та серцево-судинні.

Багато з них багаті вітамінами і мікроелементами, які обов’язково повинні бути присутніми в нашому раціоні. Відомі як цілющі фітохімічні елементи, ці речовини носять назву антиоксидантів і сприяють профілактиці раку і проблем з кровоносними судинами.

Хочемо ознайомити вас з десяткою найбільш низькокалорійних продуктів, які необхідно регулярно включати в раціон.

Цитруси: лимон 19 ккал/100 г, апельсини 37 ккал/100 г

Цитрусові – апельсин, лимон, грейпфрут – це чудове джерело біофлавоноїдів і вітаміну С. Один-єдиний фрукт містить в собі рекомендовану денну норму вітаміну С – 60 мг. Біофлавоноїди спільно з вітаміном С підвищують ефективність дії антиоксидантів і захищають від раку. Цитруси містять пектин – речовина, що знижує рівень холестерину.

У цитрусах багато корисних мікроелементів, таких як калій, кальцій і фолієва кислота. Намагайтеся щодня з’їдати хоча б по одному цитрусові. Цікавий факт: частіше використовуйте в їжі лимонний сік – він знижує потребу організму в солі.

Велика кількість досліджень показало, що для боротьби з серцево-судинними захворюваннями і раком величезне значення мають бета-каротин і вітамін А, включені в ваш раціон в натуральному вигляді.

Броколі: 33 ккал/100г

Броколі прославилася як найкорисніший овоч серед своїх побратимів зеленого кольору. Вона містить фітохімічних елементи, що сприяють попередженню раку. Цей овоч містить всього лише 2% вуглеводів, але багатий білками, кальцієм і магнієм.

Це прекрасне джерело естрогену і до того ж містить індол-3-карбінол, який необхідний для ефективного засвоєння статевих гормонів в організмі. Броколі слід варити не дуже довго, щоб зберегти всі її корисні компоненти, а так само можна класти в салати в сирому вигляді.

Черешня: 48 ккал/100гм

Еллагова кислота, що міститься в черешні, оберігає від онкологічних захворювань за допомогою блокування певної групи ензимів, що сприяють розвитку ракових клітин. Крім того, в черешні присутні антиоксидантні пігменти. Коли ви їсте черешню, ви тим самим знижуєте рівень вмісту сечової кислоти в крові, що допомагає уникнути ризику подагри.

До того ж, черешня славиться завдяки своєму проносного ефекту, містить вітамін С і калій.

Артишок: 41ккал/100г

Артишок містить комплекс ензимів і цукрів, що нормалізують рівень цукру в крові. Будучи зібраним і полежавши якийсь час, артишок набуває солодкий смак і його калорійність сягає 75 ккал/100г.

Артишок покращує травлення і служить джерелом заліза, калію, кальцію і магнію.

Морква: 35ккал/100гм

Морква всього на 8% складається з вуглеводів і є найбагатшим джерелом каротиноїдів. Ці природні пігменти мають антиоксидантну дію на наш організм. Деякі типи каротиноїдів перетворюються в організмі у вітамін А.

Ці речовини захищають один із секторів сітківки ока, який відповідає за гостроту зору.

Виноград: 60ккал/100г

Чорний виноград здавна асоціювали з відмінним здоров’ям, з давніх часів такі сорти використовувалися в лікуванні хворих, особливо в якості засобу, що відновлює сили. У винограді знаходиться найпотужніші пігменти – антиоксиданти, корисні для серця і судин, крім того, там є еллагова кислота, що має протиракові якості.

Ароматні грона винограду забезпечать вас необхідною для здоров’я кількістю калію, бору, магнію і міді.

Перець чилі: 20ккал/100г

Вживання гострого перцю стимулює вироблення мозком натурального анальгетика, а шлунком – мукуса, що оберігає від виразки шлунка. Гострий перець містить антиоксиданти, що попереджають від серцево-судинних і онкологічних захворювань і, крім того, захищають від раннього старіння.

Це чудове джерело бета каротину і вітаміну С.

Манго: 57ккал/100г

Манго – прекрасне джерело каротиноїдів, частина яких в організмі перетворюються на вітамін А. У деяких сортах манго така ж кількість корисних пігментів, як і в 100 г м’яса. Манго відрізняється високим вмістом вітаміну С і клітковини, крім того, в цьому фрукті багато калію і вітаміну Е.

Один плід манго в середньому важить 150 г, і в ньому приблизно 85 калорій.

Йогурт з низьким вмістом жирів: 56ккал/100г

У йогурті присутні бактерії, які сприяють підтримці здоров’я шлунка і кишечника. Ці самі бактерії знищують клітини, що викликають появу виразки та раку шлунка. Усувають запори, пронос і здуття, знижують кількість алергічних реакцій на харчові продукти і постачають організм калієм, фосфором і вітаміном К.

Чай: 0 калорій

Зелений, чорний або білий чай – це багатюще джерело антиоксидантів, що захищають від хвороб серця. Ті, хто балує себе не менше ніж 4-ма чашками чаю в день, на 50% менше схильні до інфарктів в порівнянні з тими, хто нехтує цим прекрасним напоєм. Чай у великих кількостях знижує ризик захворювання деякими видами раку, особливо раку шлунка і сечового міхура.

Чай – один їх небагатьох природних джерел фтору, що захищає зуби від карієсу. У ньому також присутня велика кількість марганцю. Корисний для здоров’я як протизапальний, протиспазматичний і антиалергенний засіб.