Здоров'яФізіологія

Звичайні яблука спалюють жир

Урсолова кислота – з’єднання з шкірки яблук – збільшує м’язову силу і спалює жир. Це показали експерименти з гризунами, що харчувалися жирною їжею. Кислота допомагала тваринам спалити більше калорій, що знижувало показники ожиріння, ризик преддіабета і жирової хвороби печінки. Дане з’єднання може бути корисно і для людей, говорять співробітники Університету Айови.

Отже, в організмі людини міститься білий і коричневий жир. Перший запасає енергію, а другий його спалює, щоб виробити тепло. Коричневого жиру особливо багато у маленьких дітей. А в міру дорослішання його кількість зменшується. Урсолова кислота, якраз, збільшує обсяг коричневого жиру і м’язів. До речі, м’язи теж є потужним елементом, котрі спалюють калорії.

Що важливо, в експерименті використовувалася тваринна модель метаболічного розладу. І навіть у такій ситуації кислоті вдавалося посилити показники роботи скелетних м’язів і коричневого жиру. Виходить, кислота є дієвим засобом боротьби з ожирінням і захворюваннями, з ним пов’язаними.

Back to top button