день вчителя сценарій смішний, жартівливий сценарій до дня вчителя, сценарій до дня вчителя для старшокласників, оригінальний сценарій до дня вчителя, сценарій до дня вчителя 2018

Звичайна картопля може замінити цілу гору вітамінів

Картопля рідко включають в списки корисних продуктів. Але, на думку співробітників центру MNT Knowledge Center, картопля може наситити раціон важливими речовинами, відзначає Medical News Today . Зазвичай картопля звинувачують у високому вмісті крохмалю і калорійності. Насправді, в середній картоплині містяться 164 калорії, 0,2 грама жиру, 0 грамів холестерину, 37 грамів вуглеводів, 4,7 грама клітковини і 4,3 грама білка.

У ній 2% від денної норми кальцію, 51% вітаміну C, 9% заліза, 30% вітаміну B6, 12% магнію і 25% калію. У картоплі також є фосфор, ніацин, фолієва кислота, холін і цинк. Що важливо, в необробленому картоплі дуже мало солі (менше 1% від денного ліміту). Окреме питання – зміст альфа-ліпоєвої кислоти. Вона допомагає організму перетворювати глюкозу в чисту енергію. В шкірі картоплі можна знайти флавоноїди кверцетин, що володіє потужними протизапальними властивостями і функціями антиоксиданту.

Таким чином, картопля допомагає підтримати здоров’я кісток, сприяє виробленню колагену, контролює рівень кров’яного тиску. Картопля в раціоні дозволить знизити рівень холестерину, що захистить серце. Що міститься в картоплі В6 не дає накопичуватися гомоцистеїну, який пошкоджує судини. А холін регулює сон, рухи м’язів, процес навчання і роботу пам’яті. Дане з’єднання підтримує структуру клітинної мембрани, допомагає передавати нервові імпульси, абсорбувати жир і знижує рівень хронічного запалення.

Фолієва кислота з картоплі бере участь в синтезі і відновленні ДНК, не дає утворюватися раковим клітинам і мутацій. А ось клітковина бореться з запорами, дає насичення. Вітамін В6 регулює метаболізм, розщеплюючи вуглеводи і білки в глюкозу і амінокислоти. Ну а колаген, що залежить від вітаміну С, критично важливий для підтримки молодості шкіри.

  
Картопля рідко включають в списки корисних продуктів. Але, на думку співробітників центру MNT Knowledge Center, картопля може наситити раціон важливими речовинами, відзначає Medical News Today . Зазвичай картопля звинувачують у високому вмісті крохмалю і калорійності. Насправді, в середній картоплині містяться 164 калорії, 0,2 грама жиру, 0 грамів холестерину, 37 грамів вуглеводів, 4,7 грама клітковини і 4,3 грама білка. У ній 2% від денної норми кальцію, 51% вітаміну C, 9% заліза, 30% вітаміну B6, 12% магнію і 25% калію. У картоплі також є фосфор, ніацин, фолієва кислота, холін і цинк. Що важливо, в необробленому картоплі дуже мало солі (менше 1% від…

Оцінити

0