Здоровий спосіб життя значно знижує ризик розвитку інсульту у жінок

Дослідники з Каролінського інституту опитали 31696 жінок. Середній вік учасниць складав 60 років. Жінки заповнили анкети, що складалися з 350 питань про харчування та здоровий спосіб життя. Після, вчені спостерігали за учасницями протягом 10 років, розповідає Science World Report .

Дослідники зосередилися на 5 рекомендаціях щодо здорового способу життя – правильному харчуванні, помірному споживанні алкоголю, відмові від куріння, високому рівні фізичної активності і підтримці здорового Індексу Маси Тіла (ІМТ). Під здоровим харчуванням малося на увазі часте вживання в їжу фруктів, овочів і знежирених молочних продуктів. Помірне споживання алкоголю визначалося як 3-9 дрінків на тиждень. Під фізичною активністю – ходьба або їзда на велосипеді не менше 40 хвилин в день в поєднанні з енергійними фізичними вправами протягом однієї години на тиждень. ІМТ не повинен був перевищувати 25.

Більшість жінок слідували 2-3 рекомендаціям, всього 589 жінок – 5, а 1525 – жодній. Інсульт розвинувся у 1554 учасниць. У жінок, що дотримували всіх 5 рекомендацій, ризик інсульту був на 54% нижче в порівнянні з тими, хто не слідував жодній пораді. Жінки зі здоровою дієтою на 13% рідше страждали від ішемічного інсульту, пов’язаного з порушенням мозкового кровообігу, в порівнянні з жінками, не слідувати рекомендаціям по правильному харчуванню. Однак зв’язку між здоровим способом життя і ризиком розвитку геморагічного інсульту виявлено не було.

Шкільне життя

Дослідники з Каролінського інституту опитали 31696 жінок. Середній вік учасниць складав 60 років. Жінки заповнили анкети, що складалися з 350 питань про харчування та здоровий спосіб життя. Після, вчені спостерігали за учасницями протягом 10 років, розповідає Science World Report . Дослідники зосередилися на 5 рекомендаціях щодо здорового способу життя - правильному харчуванні, помірному споживанні алкоголю, відмові від куріння, високому рівні фізичної активності і підтримці здорового Індексу Маси Тіла (ІМТ). Під здоровим харчуванням малося на увазі часте вживання в їжу фруктів, овочів і знежирених молочних продуктів. Помірне споживання алкоголю визначалося як 3-9 дрінків на тиждень. Під фізичною активністю - ходьба або…

Оцінити

0

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.Обов'язкові поля позначені *

*