Відкриття: овочі рятують від втрати пам’яті

У новому дослідженні, проведеному фахівцями з Університету Раш, взяли участь більше 950 літніх людей. Дослідники близько п’яти років стежили за раціоном харчування і когнітивними здібностями добровольців. Вчені з’ясували, що зелені листові овочі захищали учасників від когнітивних порушень.

У добровольців, які їли багато зелених листових овочів, когнітивні функції страждали найменше. В учасників, які щодня з’їдали по 1-2 порції зелених листових овочів, когнітивні здібності виявилися на рівні людини на 11 років молодше в порівнянні з тими, хто не їв такі овочі.

На мозок позитивно впливали вітамін К, лютеїн, фолієва кислота і бета-каротин. Фахівці радять їсти більше шпинату, капусти і листової гірчиці. За словами вчених, багато людей бояться вікового погіршення когнітивних функцій. Споживання зелених листових овочів дозволить значно знизити ризик деменції.

Шкільне життя