Здоров'яФізіологіяХарчування

Фолієва кислота знижує ризик інсульту

У дослідженні фахівців з Лікарні Ленокс Хілл взяли участь більше 20 тисяч пацієнтів. Добровольці лікувалися від гіпертонії. Вони приймали препарат Енапріл. Деякі з учасників пережили інсульт або мали серцево-судинні захворювання, розповідає Diabetes Insider .

Дослідники хотіли з’ясувати, як фолієва кислота (вітамін B9) впливає на ризик розвитку інсульту. Дослідження показало: фолієва кислота знижувала ризик, принаймні, у тих, хто приймав Енапріл. Однак фахівці вважають, що вона може зменшувати ризик і сама по собі. Так, ймовірно, запобігти інсульту здатний звичайний вітамін.

Фолієва кислота міститься в зелених листових овочах, бобах і цитрусових фруктах. Крім того, існують різні добавки з вітаміном B9. Доктор Вальтера Уіллетт з Гарвардської школи громадського здоров’я зазначає: “Фрукти і овочі багаті фолієвою кислотою, а також калієм і фітохімічними сполуками, які теж знижують ризик серцево-судинних захворювань”.

Шкільне життя

Back to top button