Здоров'яХарчування

Три чашки чаю в день – ключ до реального захисту від діабету

Два дослідження – японських і американських учених – показали: чорний чай знижує рівень цукру, передає The Daily Mail. Фахівці, щоправда, вивчали не сам напій, а екстракти чорного чаю. Виявилося, екстракти прекрасно регулювали цукор.

Американську сторону представляла Ліза Стрігель з Університету Фремінгем. Вона виділила з заварки велику кількість антиоксидантів. Всі вони блокували ензими (альфа-амілазу і альфа-глюкозидази), що підвищують цукор після вживання в їжу вуглеводів. Японські вчені в особі Фармацевтичної школи Фармацевтичного університету Хоккайдо заморожували пудровий екстракт листя чорного чаю. І він так само впливав на ензими.

Що важливо, молоко, яке додається в чай, не заважає рослинним речовинам працювати – альфа-амілаза і альфа-глюкозидази не виявляли активність, і глюкоза не утворювалася в тілі. Це ідеальне рішення при діабеті 2 типу. До речі, раніше на прикладі майже 300 тисяч чоловік було доведено: 3-4 чашки чаю в день давали 25% -е зниження ризику діабету 2 типу.

Про те, чому саме чай виробляє подібний ефект, учені говорять наступне: мабуть, магній і антиоксиданти дуже активні в чаї. Антиоксиданти (флавоноїди), наприклад, контролюють запалення, зменшують ступінь утворення тромбів, покращують роботу судин і рятують від блокади артерій. Тепер до цього списку потрапила здатність контролювати цукор.

Шкільне життя

Back to top button