Топ-4 осінніх суперпродуктів

Осінні овочі та фрукти – прекрасний натуральний засіб для боротьби з втомою і осінньою депресією. Вони містять оптимальний набір вітамінів і мікроелементів, які необхідний нам в холоди. Також вони сприяють зміцненню захисних сил організму і позитивно позначається на фізичному і психічному здоров’ї.

Гарбуз. Гарбуз, безсумнівно, король осіннього столу, адже він багатий бета-каротином, який у процесі травлення перетворюється на вітамін А. Вітамін А, як відомо, має велике значення для здоров’я, зокрема, він дуже корисний для зору. Крім того, до складу гарбуза входять вітамін С і вітаміни групи В, які в осінній час дуже потрібні. Вони допомагають подолати дратівливість, втому і покращують зовнішній вигляд.

Гарбузове насіння.
Насіння гарбуза заслуговують не меншої уваги, ніж сам гарбуз. Завдяки високому вмісту білка, жиру і клітковини, гарбузове насіння підтримує здоров’я серцево-судинної системи. Також це насіння багате магнієм, який зміцнює кістки, і залізом, яке допомагає доставляти кисень в клітини організму.

Гранати. Гранати – не тільки смачні і соковиті фрукти, а й справжній вітамінно-мінеральний комплекс. Сік граната містить 15 амінокислот, а також чотири вкрай необхідних нам восени нутрієнтів: вітаміни Р , С, В 6 і В 12 – всі вони позитивно впливають на імунітет і нервову систему.

Ківі. Не дарма аромат ківі нагадує відразу декілька фруктів – дині, полуницю, ананас, цитрусових та банану. У ківі міститься багато клітковини і вітаміну С, що робить їх відмінним продуктом для осіннього столу. Велика кількість вітаміну С підживлює організм енергією, знімає втому і підвищує стресостійкість.

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.Обов'язкові поля позначені *

*