Томати, вирощені без хімії, можуть замінити БАДи з вітаміном C

Звичайні помідори обробляють пестицидами і штучними добривами. А ось органічні овочі змушені самостійно справлятися із зовнішніми агресивними факторами. Підтримку дає тільки компост і гній, що призводить до підвищеної концентрації корисних сполук.
Учені порівнювали томати, вирощені звичайним або органічним способом на фермах, розташованих недалеко один від одного. Тобто умови навколишнього середовища були однакові. В результаті, концентрація вітаміну С була на 57% вище в органічних помідорах.
Стиглі плоди містили приблизно в два рази більше фенольних сполук. До даних сполук належать флавоноїди, які прибирають з організму вільні радикали. Лікопін – флавоноїд з томатів – знижує ризик раку простати і гальмує ріст пухлин. До речі, в органічних продуктах був надзвичайно активний фермент фенілаланін аміак ліаз.