Тема: Нітрати й фосфати. Поняття про нітрати, проблеми їх умісту в продуктах харчування (10 клас. Хімія)

Тема уроку. Нітрати й фосфати. Поняття про нітрати, проблеми їх умісту в продуктах харчування. Загальні відомості про нітратні й фосфатні добрива. Кругообіг Нітрогену в природі

Цілі: закріпити знання учнів про загальні властивості солей, способи їх одержання на прикладі нітратів і фосфатів; ознайомити з якісною реакцією на нітрат-іон і фосфат-іон, термічним розкладом нітратів; обговорити проблеми забруднення харчових продуктів хімічними речовинами на прикладі нітратів; ознайомити із загальними властивостями мінеральних добрив та їх класифікацією; стисло охарактеризувати найважливіші нітратні й фосфатні добрива, показати їх значення в народному господарстві; визначити роль Нітрогену й Фосфору в живих організмах; розглянути кругообіг Нітрогену в природі.

Тип уроку: комбінований урок засвоєння знань, умінь і навичок і творчого застосування їх на практиці.

Форми роботи: навчальний семінар, фронтальна, групова робота, лабораторна робота.

Обладнання: періодична система хімічних елементів, таблиця розчинності, ряд активності металів, схема класифікації нітратних і фосфатних добрив.

Лабораторний дослід 5. Ознайомлення зі зразками нітратних добрив.

Лабораторний дослід 6. Ознайомлення зі зразками фосфатних добрив.

Усі уроки хімії на сайті «Шкільне життя»

Завантажити: Тема: Нітрати й фосфати. Поняття про нітрати, проблеми їх умісту в продуктах харчування (10 клас. Хімія) (Розмір: 23.0 KB, Завантажень: 142)

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.Обов'язкові поля позначені *

*