Овочі та фрукти – ключ до здорових судин і серця, показав аналіз

Японські вчені, які проводили протягом 24 років дослідження 9112 чоловік, виявили зв’язок рівня споживання овочів і фруктів з серцево-судинними захворюваннями. Підсумок такий: чим більше цих продуктів в раціоні, тим нижче ризик смерті від інсульту, ішемічної хвороби серця та інших відхилень.

При оцінці споживання овочів і фруктів в розрахунок брали стать, вік, наявність шкідливих звичок, споживання натрію і різних харчових груп. Виявилося, люди, які споживали більше овочів і фруктів, як правило, були старші, якщо багато риби, молочних продуктів, бобових і рідше їли м’ясо, пише Xinhua .

Вчені вирахували співвідношення споживання продуктів та поширеності захворювань, отримавши усереднений індекс. Так, при порівнянні людей, активно споживали овочі і фрукти, і людей, що споживали їх рідко, були отримані наступні показники, що відображали різницю: 0,74 – для серцево-судинних захворювань в цілому, 0,80 – для інсульту, 0,57 – для ішемічної хвороби серця.

Шкільне життя

Японські вчені, які проводили протягом 24 років дослідження 9112 чоловік, виявили зв'язок рівня споживання овочів і фруктів з серцево-судинними захворюваннями. Підсумок такий: чим більше цих продуктів в раціоні, тим нижче ризик смерті від інсульту, ішемічної хвороби серця та інших відхилень. При оцінці споживання овочів і фруктів в розрахунок брали стать, вік, наявність шкідливих звичок, споживання натрію і різних харчових груп. Виявилося, люди, які споживали більше овочів і фруктів, як правило, були старші, якщо багато риби, молочних продуктів, бобових і рідше їли м'ясо, пише Xinhua . Вчені вирахували співвідношення споживання продуктів та поширеності захворювань, отримавши усереднений індекс. Так, при порівнянні людей,…

Оцінити

0

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.Обов'язкові поля позначені *

*