Основи здорового харчування закладаються в ранньому дитинстві

Дослідження, проведене вченими з Технологічного Університету Квінсленда, показало: дитячий раціон харчування суттєво впливає на майбутні переваги в їжі. Якщо батьки годували дитину здоровою їжею, то у нього значно знижувався ризик ожиріння та інших проблем, пов’язаних з вагою, передає Science World Report .

У своєму дослідженні вчені проаналізували раціон дітей віком від 12 до 16 місяців. “У ранньому дитинстві формуються довгострокові смакові уподобання. Однак у цьому віці діти часто хочуть проявити самостійність і незалежність, і бувають нерозбірливі в їжі”, – говорить автор дослідження Ребекка Бірн.

Дослідники рекомендують батькам включати в раціон харчування дітей продукти, що містять якомога більше поживних речовин. Ребекка Бірн зауважує: поширеною проблемою в ранньому дитинстві є дефіцит заліза. Хоча раціон багатьох учасників дослідження і був різноманітним, кількість м’яса в ньому було недостатнім. Майже всі діти їли продукти, вживання яких в такому віці вчені визнали непотрібним. До таких продуктів належить, наприклад, солодке печиво.

Дослідження, проведене вченими з Технологічного Університету Квінсленда, показало: дитячий раціон харчування суттєво впливає на майбутні переваги в їжі. Якщо батьки годували дитину здоровою їжею, то у нього значно знижувався ризик ожиріння та інших проблем, пов'язаних з вагою, передає Science World Report . У своєму дослідженні вчені проаналізували раціон дітей віком від 12 до 16 місяців. "У ранньому дитинстві формуються довгострокові смакові уподобання. Однак у цьому віці діти часто хочуть проявити самостійність і незалежність, і бувають нерозбірливі в їжі", - говорить автор дослідження Ребекка Бірн. Дослідники рекомендують батькам включати в раціон харчування дітей продукти, що містять якомога більше поживних речовин. Ребекка…

Оцінити

0

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.Обов'язкові поля позначені *

*