Здоров'яХарчування

Середземноморська дієта краще захищає серце від хвороб, ніж тренування

Як показало 10-річне дослідження, люди, які активно споживають свіжі фрукти, овочі, цільнозернові продукти, горіхи, бобові, оливкову олію, рибу і вино, на 47% рідше стикаються з хворобами серця. Дослідження проводилося Університетом Харокопіо.

Враховувалися дані більше 2500 греків 18-89 років. Добровольці надавали дані про своє здоров’я з 2001 по 2012 рік. Майже кожен п’ятий чоловік і 12% жінок зіткнулися з серцевою недугою або померли від інсульту, ішемічної хвороби серця і серцевого нападу, відзначає The Daily Mail .

Вчені оцінили раціон добровольців за шкалою від 1 до 55 (враховувалася частота та обсяги споживання 11 харчових груп). Якщо людина потрапляла у верхню третину по продуктам, що входять в Середземноморську дієту, то ризик хвороби серця був знижений на 47%. Кожен додатковий бал, що наближує раціон до ідеальної Середземноморської дієті, давав 3% -е зниження ризику хвороби серця.

Виявилося, в цілому жінки більшою мірою схилялися до дієти. І це давало їм захист від діабету, гіпертонії, ожиріння, високого холестерину і запальних процесів. Але Середземноморська дієта здатна допомогти будь-якій людині, незалежно від статі, віку.

Шкільне життя

Back to top button