Мінекономіки розробило проєкт наказу про гігієнічні вимоги до харчоблоків в школах, яким пропонується змінити застарілі підходи до організації шкільного харчування. Про це повідомляє пресслужба міністерства.
“Мінекономіки розробило проєкт наказу, яким буде встановлено гігієнічні вимоги до харчоблоків в школах. Проєкт спрямовано на реалізацію Національної стратегії розбудови безпечного і здорового освітнього середовища у новій українській школі, а також Плану заходів з реформування системи шкільного харчування”, – повідомили у відомстві.
Проєкт визначає вимоги до гігієни під час виробництва та обігу харчових продуктів у закладах загальної середньої освіти, зокрема до:
- виробничих приміщень, обладнання та інвентарю харчоблоку;
- транспортних засобів, що здійснюють перевезення харчових продуктів на харчоблок;
- поводження з харчовими відходами;
- персоналу, якій працює на харчоблоці;
- постачання, виробництва та зберігання харчових продуктів на харчоблоці.
Ухвалення проєкту наказу, як вказано, стане основою для безпечного харчування школярів і дозволить:
- змінити застарілі підходи до організації шкільного харчування і перейти до кращих європейських практик;
- знизити ризики харчових отруєнь в закладах загальної середньої освіти.