Коли я їм …

Коли я їм ...

Коли я їм …

Досить солодка або солона їжа може здатися позбавленою смаку, якщо під час прийому їжі увага розсіюється на інші справи, доводять голландські вчені.

Більшість людей паралельно зі споживанням їжі займаються іншими справами: читають тексти або дивляться телевізор чи відео на комп’ютерах. Водночас дієтологи зазначають, що концентрація цукру і солі у сучасній їжі з кожним разом стає вищою.

Нове дослідження психологів з Нідерландів показало, що ці два феномени можуть бути безпосередньо пов’язані один з одним.

Дослідження, опубліковане у журналі Psychological Science, свідчить про те, що людям, які їдять або п’ють, відволікаючись на сторонні речі, подобається їжа з більш вираженим солодким, кислим чи солоним смаком. Солодкуватий десерт може здатися смачним, якщо ви концентруєтесь на кожному шматочку, однак здасться позбавленим смаку, якщо вашу увагу розосереджено.

“Отримані нами результати свідчать, що обмежені ресурси уваги знижують сенсорні відчуття, що може бути основною причиною переїдання”, – повідомляють психологи.

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.Обов'язкові поля позначені *

*