Йогурт значно знижує ризик цукрового діабету 2 типу

Дослідники з Гарвардської школи громадського здоров’я з’ясували: всього однієї порції йогурту (близько 28 грамів) в день достатньо, щоб зменшити ризик на 18%. Споживання інших молочних продуктів на ризик не впливає. Ймовірно, таку користь організму приносять пробіотичні бактерії, що містяться в йогурті.

Вчені об’єднали результати трьох досліджень, в яких вивчався стан здоров’я і спосіб життя медичних працівників. Вони проаналізували дані 289 900 чоловік. Через якийсь час у 15156 учасників був виявлений діабет 2 типу.

Дослідники врахували такі чинники ризику, як дієта, наявність хронічних захворювань, вік і індекс маси тіла (ІМТ). Виявилося, високий рівень споживання йогурту пов’язаний з низьким ризиком розвитку діабету типу 2. Висновок підтвердився, коли автори провели мета-аналіз, що включав результати інших досліджень, опублікованих раніше.

Шкільне життя

Дослідники з Гарвардської школи громадського здоров'я з'ясували: всього однієї порції йогурту (близько 28 грамів) в день достатньо, щоб зменшити ризик на 18%. Споживання інших молочних продуктів на ризик не впливає. Ймовірно, таку користь організму приносять пробіотичні бактерії, що містяться в йогурті. Вчені об'єднали результати трьох досліджень, в яких вивчався стан здоров'я і спосіб життя медичних працівників. Вони проаналізували дані 289 900 чоловік. Через якийсь час у 15156 учасників був виявлений діабет 2 типу. Дослідники врахували такі чинники ризику, як дієта, наявність хронічних захворювань, вік і індекс маси тіла (ІМТ). Виявилося, високий рівень споживання йогурту пов'язаний з низьким ризиком розвитку діабету…

Оцінити

0

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.Обов'язкові поля позначені *

*