Йогурт підвищує працездатність мозку

Йогурт підвищує працездатність мозку

Йогурт підвищує працездатність мозку

Йогурти підвищують працездатність мозку, заявляють американські вчені. Нове дослідження встановило, що існує взаємозв’язок між розумовими здібностями і станом кишкової мікрофлори.

Вчені з Каліфорнійського університету провели унікальне наукове дослідження, результати якого довели прямий зв’язок між функцією головного мозку і мікрофлорою кишечника людини.

У дослідженні американських фахівців були задіяні 36 здорових жінок 18-55 років, яких поділили на 3 групи. Учасниці першої підгрупи на протязі місяця два рази на день їли йогурт, насичений пребіотиками – корисними мікроорганізмами, які надають сприятливий вплив на мікрофлору. Друга група вживала звичайний йогурт без добавок, а учасниці третьої групи взагалі не вживали цей кисломолочний продукт.

Як показали результати роботи, жінки, які регулярно вживають йогурт, більш спокійно реагували на зовнішні подразники в порівнянні з дамами, які не вживали йогурт взагалі. У групі учасниць, яким пропонували звичайні йогурти без пребіотиків, були зафіксовані проміжні результати. Більше того, у першій групі фахівці зафіксували більш інтенсивну взаємопов’язаність між зонами мозку, що відповідають за пізнавальну діяльність.

Як бачимо, зміна мікрофлори кишечника впливає на активність ділянок мозку, які контролюють емоції та інтелектуальну діяльність. Це дослідження стало ще одним підтвердженням того, що здоровий кишечник визначає стан здоров’я людини в цілому.

Нагадаємо, раніше американським ученим з медичної школи Університету UCLA (Каліфорнія) вдалося встановити, що дієта, багата пребіотиками, не тільки сприяє зняттю симптомів тривоги, депресії, але і покращує настрій людини. Цілком імовірно, що її можна використовувати в якості природної профілактики таких станів, як хвороба Альцгеймера і аутизм.

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.Обов'язкові поля позначені *

*