Дослідники знайшли джерело молодості в оксиді азоту

Він захищає тканини судин і серця від смерті внаслідок нестачі кисню (просто знижується приплив крові, що веде до зменшення насичення киснем тканин). Також оксид розширює судини, розслабляючи їх. Оксид азоту виробляється в ході синтезу амінокислот – L-аргініну та цитруліну.
L-аргінін можна знайти в тунці, креветках, гребінцях, анчоусах, кедрових горіхах, мигдалі, фісташках, вівсі і зародках пшениці. А цитрулін міститься в огірках, дині, кавуні. Медичний центр Лангон провів дослідження, використавши черв’яків. У них оксид азоту, активуючи 65 різних генів, збільшував тривалість життя на 15%, захищаючи їх від зовнішнього стресу.
У людини в міру старіння рівень оксиду падає. Якщо його штучно підвищити, споживаючи в їжу певні продукти, можна підсилити імунну відповідь, захист від стресу і продовжити життя.