Деякі продукти не втамовують, а посилюють голод, попереджають дієтологи

Як правило, це продукти з високим глікемічним індексом. Вони швидко перетравлюються і різко підвищують рівень цукру в крові. В результаті людина майже відразу після їди стикається з голодом, що призводить до переїдання.

До таких продуктів належить білий хліб з просіяного борошна, який майже не містить клітковини. Також у списку виявився сік. У ньому теж немає клітковини, зате багато цукру. Тому краще пити сік з м’якоттю або смузі. Солоні закуски на зразок крекерів або чіпсів однозначно розпалюють апетит. Потім, після солоного часто хочеться солодкого. А це пряма дорога до булочок, тортів, кексів.

Фастфуд, алкоголь, страви італійської кухні, суші, пластівці на сніданок і штучні підсолоджувачі небезпечні для здоров’я й фігури. У їжі з фастфуда містяться кінські дози солі і цукру. Приміром, після картоплі фрі часто розвивається зневоднення, яке виражається у вигляді голоду.

Спиртне провокує зниження рівня лептину – гормону, що відповідає за насичення. Плюс, алкоголь зневоднює тіло, позбавляючи його енергії. А найпростіший спосіб заповнити нестачу енергії – з’їсти що-небудь. Італійська кухня, що характеризується великою кількістю пасти і піци, небезпечна з тієї ж причини, що і білий хліб. Перетравлюються такі блюда досить швидко.

Суші поєднують начебто корисну рибу з білим рисом. І саме через рис почуття голоду швидко повертається. Можна замінити білий рис коричневим, в якому більше клітковини. Що стосується пластівців на сніданок, то багато з них навантажені цукром. Яскравий приклад – кукурудзяні пластівці. А от штучні підсолоджувачі, які можна зустріти, наприклад, в дієтичній колі, обманюють мозок. Він чекає припливу енергії від цукру, але нічого не отримує. В підсумку почуття голоду посилюється ще більше (організм потребує енергії).

Як правило, це продукти з високим глікемічним індексом. Вони швидко перетравлюються і різко підвищують рівень цукру в крові. В результаті людина майже відразу після їди стикається з голодом, що призводить до переїдання. До таких продуктів належить білий хліб з просіяного борошна, який майже не містить клітковини. Також у списку виявився сік. У ньому теж немає клітковини, зате багато цукру. Тому краще пити сік з м'якоттю або смузі. Солоні закуски на зразок крекерів або чіпсів однозначно розпалюють апетит. Потім, після солоного часто хочеться солодкого. А це пряма дорога до булочок, тортів, кексів. Фастфуд, алкоголь, страви італійської кухні, суші, пластівці на сніданок…

Оцінити

0

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.Обов'язкові поля позначені *

*