Здоров'яХарчування

Склад раціону важливіший кількості калорій

Середземноморська дієта з оливковою олією, на відміну від дієти з низьким вмістом жирів, знижує ризик розвитку метаболічного синдрому.

Дослідники з Університетської лікарні Сан-Хуан і Університету Ровіра і Вірхілій з’ясували, що зменшення ризику ожиріння пов’язане саме з раціоном харчування, а не із зниженням ваги або витратою калорій.

Вчені проаналізували дані великого дослідження, в якому взяли участь чоловіки і жінки у віці від 55 до 80 років з високим ризиком розвитку серцево-судинних захворювань. Учасники були розділені на три групи. Перша група дотримувалася середземноморської дієти з додаванням оливкової олії, друга – середземноморської дієти з додаванням горіхів, а третя – дієти з низьким вмістом жирів. Через якийсь час вчені оцінили, як середземноморська дієта вплинула на здоров’я добровольців. І з’ясували, що вона значно знижувала ризик метаболічних порушень.

Статистика свідчить, що близько 25% дорослих стикається з цією проблемою. До симптомів метаболічного синдрому відносяться велика окружність талії, високий кров’яний тиск, низький рівень «хорошого» холестерину, високий рівень тригліцеридів і підвищений вміст цукру в крові, збільшує ризик розвитку діабету. Діагноз ставиться при наявності трьох і більше симптомів.

Шкільне життя

Back to top button